Visans dag i Norden

Vårkonserten den 16 April till Evert Taubes åminnelse samlade nästan 60 åskådare. Mycket trevlig och uppsluppen stämning. Både kända och mindre kända, långa och mindre långa Taube-visor sjöngs. Förutom visor av Taube så sjöngs även visor av andra visdiktare, bl.a. av våra egna medlemmar. Även Norges store visdiktare Alf Pröysen fanns med på ett hörn. Några allsånger förgyllde så samvaron även om konferencieren, Bengt E. Nilsson, tyckte publiken höll igen en aning.

Som ett extranummer och total överraskning för alla, inklusive arrangören, fick vi uppleva ett fantastiskt dragspel av Nenad ”Nenne” Ilic från Serbien, som var en av trubadurernas ackompanjatör. Att han inte bröt fingrarna kan man undra.

Nämnas skall väl att även om trubadurerna var från Falkenberg i norr och till Helsingborg i söder så är alla medlemmar i Visans Vänner Båstad. Man måste inte bo i Båstad för att vara medlem!

 

Eftersitsen…

…var som vanligt på Malens krog på Köpmansgatan 130 i Båstad. Tjugo personer mötte upp för lite mat och fortsatt sång och spel.

Du som läser detta och inte är medlem i föreningen Visans Vänner Båstad, tänk vad mycket trevligt du går miste om. Varför inte komma med?

Stig-Arne