Visans vänner vårkonsert sö 13 mars i Båstad

Varje år brukar Visans vänner i Båstad fira Evert Taubes födelsedag med en vår- konsert, vanligen i mars månad. Söndag 13 mars samlades vi för repetition och konsert på biblioteket i Båstad. Vi planerade matpaus och hade beställt några pizzor. När de levererades av en vänlig man från restaurang Centercourten bad jag honom stanna och lyssna en stund. Då sjöng Käthe Juhl mjukt och innerligt ”Så skimrande var aldrig havet”

– Åh sa mannen, så vackert-jag vill inte gå tillbaka till restaurangen, jag vill stanna här och lyssna på vacker sång! Tack Käthe!

Konserten ägde rum i entrén till biblioteket. Vår nestor Bengt E. Nilsson var eminent konferencier. Vi sjöng både Taube och andra sånger till ackompanjemang av gitarr, luta och dragspel. Programmet finns på hemsidan. Artister var Bo Magnusson, Dan Eriksson, Marianne Eriksson-Mjöberg, Bengt Erixon, Käthe Juhl, Evy Roos, Bertil Wieslander och Bo:s kompis Nenne (virtuos på dragspel). I pausen bjöds på förfriskningar. Efter konserten samlades vi till eftersits på Malens krog. Mätta och belåtna drog vi oss hemåt. Ordförande Bo Magnusson tackade alla artister och medhjälpare för en trevlig dag!